Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μετά τη Βολιβία, όλοι... Βραζιλία!



«Περισσότερες από 2.500.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στη διάρκεια όλου του τρέχοντος έτους, στη Βραζιλία», γεγονός ενδεικτικό του αναπτυξιακού κύκλου που διαγράφει η οικονομία της μεγάλης αυτής λατινοαμερικανικής χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, στην Μπραζίλια.

Μόνο τον μήνα Οκτώβριο, υπήρξαν 204.000 νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Κάρλος Λούπι, που δεν έκρυψε τη χαρά του γι' αυτά τα θετικά στοιχεία από το «μέτωπο» της απασχόλησης. «Διαπιστώνεται μία μεγάλη δυναμική στη βραζιλιάνικη εσωτερική αγορά. Συνεχίζεται η έντονη ανάπτυξη της βραζιλιάνικης οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

Όλο το 2009, η βραζιλιάνικη οικονομία διήνυσε φάση ύφεσης. Φέτος, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν εντυπωσιακά και το Σεπτέμβριο η ανεργία δεν ξεπερνούσε σε ποσοστό το 6,2% του ενεργού πληθυσμού (η καλύτερη επίδοση μετά το 2002).

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του -απερχόμενου- Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, έχουν δημιουργηθεί -μέσα σε μια οκταετία- περίπου 15.000.000 θέσεις εργασίας, ανέφερε, τέλος, το υπουργείο Εργασίας.

http://www.protothema.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου